Arki vs. Vklp

Takana ovat nyt juhannus ja ABB:n kesäjuhlat, ja aina vain paranee, kun edessä on vielä Ruisrock ja monta viikonloppua ystävien seurassa. Näin heinäkuun puolella rupeaa jo pelottamaan, kuinka nopeasti se aika oikein kuluukaan. Tällä hetkellä työsopparista on allekirjoittaneella jo puolet takana, vaikka vastahan minä ne työt tuossa pari viikkoa sitten aloitin? Aika pienmoottoritehtaan liitännässä on siis ”kulunut kuin siivilällä”, kuten yksi työkaverini kerran sanoikin.

Olen siis Lauri Kujala ja kaksi vuotta sähkötekniikkaa opiskelleena ja toista kesää sähkömoottoreita liittäessä alkaa olemaan sähkömoottorit aika tuttua tavaraa. Vaikka tämä onkin nyt toinen vuoteni liitännässä, löytyy tehtaalla edelleen lähes joka päivä joitain haasteita. Huomaan vastuuni kasvaneen linjallamme, kun pääsen ohjaamaan tänä kesänä aloittaneita kesätyöntekijöitä, sekä tarkastamaan heidän kädenjälkeään. Melko perfektionistina tykkäänkin tällaisesta, mutta ei niitä virheitä ihan pakolla sentään tule etsittyä. Linjatyö on siis maittanut erittäin hyvin, ja työympäristö ja –porukka ABB:lla ovat mitä parhaimmat.

Heinäkuu. Huhhuh. Niin se kesä(kuu) meni jo ja jussit juhlittuna mennään jo pimeyttä kohden. No eeikai. Pientä positiivisuutta löytyy kyllä kun nyt viikonloppuna on vielä Ruisrock, sen jälkeisenä kesäjuhlat kaverien kesken, sen jälkeen enemmänkin juomapeliin keskittyvä ulkona pelattava lentopalloturnaus kavereiden kanssa, sitten kyläjuhlat kotikylässä…mitä näitä nyt menoja vielä kesällä tulee. Kesästä on kyllä jokainen viikonloppu ja mahdollinen vapaapäivä täytetty menoilla ja juhlilla, joten kyllä tässä kesässä aika kovin arki ja viikonloppu taistelevat keskenään. Olen kuitenkin nauttinut jokaisesta päivästä! Kyllä se kesä jokaiseen arkipäiväänkin löytyy kun oikein etsii!

Tosiaan viime perjantaina juhlittu ABB:n kesäjuhla oli meikäläiselle ensimmäinen, sillä viime vuonna oli tämä juhla päällekkäin Ruisrockin kanssa. Tänä vuonna juhlissa oli teemana murhamysteeri, jossa jokaiselle osallistujalle oli annettu oma rooli. Oman roolin tarina, pukukoodi, sekä muutama tehtävä ja tavoite illalle oli selitetty henkilöille etukäteen. Itse edustin mysteerissä öljyparonin kätyriä, joka Cowboyna tunnettiin koko eteläisen Yhdysvaltojen alueella pistoolisankarin taidoista. Illan aikana suojelin pomoani taistelemalla monta veristä kaksintaistelua (KPS-taistelua), varastamalla autoja, myymällä huumeita sekä keräämällä salaisia tietoja vihollisiltamme. Murhamysteerin auettua huomasin itse olevani pahisten joukossa, mutta ei se menoa haitannut. Heittäytymällä mukaan tarinaan illasta tuli kyllä hauska. Kesäjuhlat olivat todella mukava ja onnistunut ilta, jossa pääsi näkemään myös muita firman työntekijöitä.

Tästä on hyvä jatkaa kohti tulevia kesän viikonloppuja ja arjen päiviä.

-Lauri