Fuksi-info

 

OPINNOT

Tekniikan opinnot koostuvat kandidaatin ja diplomi-insinöörin tutkinnoista. Vaasan yliopistossa koulutusohjelmana on energia- ja informaatiotekniikka. Opintosuuntia ovat kandivaiheessa ohjelmisto-, tietoliikenne-, sähkö- ja automaatiotekniikka ja DI-vaiheessa voi edellisten lisäksi valita energiatekniikan.Vaasan yliopistossa kaikki tekniikan kandidaatin koulutusohjelmaan valitut opiskelevat ensimmäisen vuoden yhteisiä peruspintoja, ja oma opintosuunta valitaan vasta keväällä. Perusopinnot koostuvat lähinnä matematiikasta, fysiikasta ja eri tekniikan aloihin perehdyttävistä kursseista. Näin pääsee näkemään eri pääaineiden sisältöä ennen valintaa.

 

OPISKELIJAELÄMÄ

Opiskelu on kaikkea muutakin kuin pelkkää luennoilla istumista! Opintojen alkaessa tuutorit opastavat opiskelijaelämän saloihin. Yhdessä tutustutaan ja pidetään hauskaa, ja tekniikan fuksit saavat varmasti tuntea itsensä tervetulleeksi.

Ylioppilaskunnan ohjelman lisäksi Tutti järjestää fuksitapahtumia, joita ei kannata missata. Heti syksyllä pidetäänfuksisauna, jossa TEK (Tekniikan Akateemiset) esittäytyy. Myöhemmin syksyllä lähdetään perinteiselle exculle (eli opintomatkalle) Vaasan alueen energia-yrityksiin, ja ovatpa fuksit yleensä vielä päässeet Tutin sitseillekin katsastamaan teekkareiden laulukulttuurin eli yliopiston kerman 😉 .

Kaiken biletyksen (ja opiskelun) rinnalla on myös mahdollisuus olla mukana vaikuttamassa, esimerkiksi liittymällä TEKiin (ilmaista) ja tietysti ainejärjestötoiminnan kautta. Tutti ry:n hallitukseen ovat tervetulleita kaikki, fuksiudesta huolimatta! Muun muassa tapahtumien järjestäminen ja kokouskäytännöt tulevat tutuiksi, niitä taitojahan ei luennoilla opeteta. Työelämässä arvostetaan varmasti käytönnön kokemusta, ja näyttää se hallituspesti CV:ssäkin hyvältä. Lisäksi paljon painotettu verkostoituminen tapahtuu kuin itsestään, kavereita löytyy varmasti.

Ehtii sitä kaiken lisäksi urheilla ja harrastaakin. Ylioppilaskunnalla on monenlaisia kerhoja musiikista (VYVO) teatteriin (Ramppi) ja jenkkifutiksesta (Wasa Dogs) Tutin elektroniikkakerhoon. Tutilla on lisäksi viikottainen sählyvuoro.