Tervehdykset

Puheenjohtajan tervehdys

Terve!

Heti alkuun haluan onnitella sinua mahtavasta opiskelupaikasta! Vaasan yliopisto on kaunis ja yhteisöllinen korkeakoulu, jossa tulet varmasti viihtymään! Itse olen Karri Leinonen ja toimin tänä vuonna Tutti ry:n puheenjohtajana. Opiskelen tuotantotalouden diplomi-insinööriiksi nyt viidettä vuotta, joten valmistuminen lähestyy vauhdilla.

Opiskelun sanotaan usein olevan elämän parasta aikaa, ja itse ainakin allekirjoitan tämän täysin. Kaikki tämä mahtava aika saa alkunsa fuksivuodesta, joka sinulla on juuri edessäsi. Vuoden aikana sinut otetaan lämpimästi vastaan yliopistomme yhteisöön, saat paljon uusia ystäviä ja ikimuistoisia kokemuksia. Kannustankin sinua lähtemään täysillä ja avoimin mielin mukaan yliopistoelämään, jotta saat tästä kokemuksesta kaiken irti. Opiskelun ohessa on hyvä muistaa, että Tutti ry järjestää jäsenistölleen paljon tapahtumia, joihin kaikki ovat enemmän kuin tervetulleita. Tapahtumiin kuuluvat esimerkiksi bileet, excursiot, sitsit sekä liikuntatapahtumat.

Fuksivuonna edessäsi on paljon uutta ja välillä saattaa tuntua siltä, ettei oikein tiedä mitä kaikkea edes tapahtuu. Onneksi sinulla on kuitenkin apunasi oma tutori, joka varmasti auttaa sinua kaikissa murheissa ensimmäisen vuoden aikana. Itse huomasin fuksina myös sen, että yliopistossamme myös vanhemmat opiskelijat auttavat mielellään ongelmatilanteissa. Joten tule rohkeasti moikkaamaan ja juttelemaan, jos joku asia vaivaa mieltäsi tai haluat tietää lisää yliopiston asioista. Meidät tuttilaiset löytää usein ainejärjestöhuoneeltamme (Tuttis), jonka tutorisi esittelee sinulle varmasti.

Nähdään syksyllä!

Terveisin,
Karri Leinonen
Puheenjohtaja

 

Teekkarivastaavan tervehdys

Vaikka kesä on vielä täydessä käynnissä ja parhaat helteet edessä, on fuksisyksy jo ihan kulman takana! Oma fuksisyksyni oli parisen vuotta sitten, vuonna 2017 ja nyt edessä on kolmas vuosi Vaasassa. Fuksisyksy on yksi opiskeluiden huikeimmista kokemuksista. Se avaa fuksivuoden ja matkan kohti 1.5. häämöttävää teekkarikastetta ja teekkariutta, jonka tärkein tunnus on teekkarilakki. Teekkari ei ole opiskelija muiden joukossa. Teekkarius on jotain sellaista, mistä muut opiskelijat puhuvat ja ottavat mallia asiassa kuin asiassa. Me opiskellaan kovimmin, meillä on ainejärjestökäytävän parhaat kahvit ja Pohjanmaan hienoin peräkärrysauna. Me ollaan yksi iso perhe, jossa jokaista arvostetaan omana itsenään ja jonne voi tulla sellaisena kuin on. Sitä kai teekkarius pohjimmiltaan onkin.

Opiskeluaikaa sanotaan parhaaksi ajaksi elämässä, mikä ei ole mikään ihme. Vaikka koulutehtäviä on välillä kasaksi asti, jää reippaasti aikaa myös vapaa-ajan touhuille. Opiskelukavereita nähdään myös koulun ulkopuolella ja kavereita saa todella helposti, kunhan lähtee hyvällä asenteella mukaan. Omien kavereideni kanssa löydämme usein itsemme heittelemästä frisbeetä, keilaamasta, tai ihan vain istumasta iltaa jonkun kämpiltä Monopolyn, leffan tai pleikkarin ääreltä. Myös bileet kuuluvat opiskelijaelämään ja niitä on tarjolla tiheään tahtiin jokaiseen makuun. Me Tutin hallituksessa teemme kaikkemme, jotta tekniikan opiskelijoilla olisi Vaasassa hyvä olla, niin kampuksella kuin kampuksen ulkopuolellakin.

Teekkarivastaavana vastaan vaasalaisesta teekkarikulttuurista. Teekkarikulttuuriin kuuluvat vahvasti hyvä ruoka ja juoma, kovaääninen ja enemmän intoa kuin taitoa sisältävä laulu sekä pohjattoman kova yhteishenki ja hyvähenkiset tempaukset. Mikäli jokin tapahtuma sisältää jonkin näistä elementeistä, minut löytää sieltä kohtalaisen varmasti. Ja jos en ole viettämässä aitoa teekkarielämää, minut löytää Tuttiksen sohvalta läppärin ja kahvikupin lähimaastosta. Juttelemaan saa tulla aina ja asiasta kuin asiasta. Meidän tiemme kohtaavat viimeistään Tuttisaunalla, jossa kerromme enemmän itsestämme, Tutti ry:stä ja teekkarielämästä.

Nähdään syksyllä!

Olli Karvonen,
Teekkarivastaava

 

Kylterivastaavan tervehdys

Moikka moi ja tervetuloa Vaasaan! Saanen esitellä itseni, olen Patrik ja toimin tämän vuoden Tutin hallituksen kylterivastaavana, jonka tehtäviin kuuluu katsoa Tutin kauppatieteiden opiskelijoiden, eli kyltereiden, perään sekä järjestää erinäisiä tapahtumia, kuten Tutin kyltereiden pikkujouluja sekä reissua huikealle Tutaristeilylle. Mut voi myös nähdä ensimmäisten viikkojen ajan hillumassa fuksitapahtumissa mukana, sillä toimin tänä vuonna myös tutorkouluttajana.

Voin vain onnitella teitä, että olette valinneet ja päässeet opiskelemaan tuotantotalouden ja tietojärjestelmätieteen koulutusohjelmaan. Koulutusohjelman opintokokonaisuus on yhdistää ainutlaatuisella tavalla tekniikan sekä kauppatieteiden opintoja. Valitsitkin kumman pääaineen tahansa, antaa se hyvät avaimet työelämään. Koulutusohjelman opiskelijoilla on myös mahdollisuus kuulua kahteen ainejärjestöön, tekniikan alan ainejärjestöön Tuttiin sekä kauppatieteiden alan ainejärjestöön Warrantiin. Suosittelenkin, että liitytte kummankin ainejärjestön jäseneksi, jolloin saatte parhaimmat edut ja hyödyt kummastakin järjestöstä.

Aloittelen syksyllä kolmatta vuotta tuotantotalouden opintojen parissa, ja olen viihtynyt enemmän kuin hyvin täällä Vaasassa! Kaksi vuotta opiskelleena kyseisessä koulutusohjelmassa, minulta irtoaa pelkkiä kehuja siitä, opiskelu on mielenkiintoista, haastavaa ja palkitsevaa. Vaikka olettekin tulleet Vaasaan opiskelemaan, niin kehotan olemaan myös aktiivinen opiskelijaelämässä ja lähteä kaikkeen mahdolliseen mukaan! Erinäiset opiskelijatapahtumat ovat oivia tilanteita tutustua muihin opiskelijoihin ja verkostoitua. Tämän koulutusohjelman yhtenä isona plussana on, että pystytte osallistumaan sekä Tutin että Warrantin tapahtumiin, ja näin ollen pystytte verkostoitumaan sekä tekniikan alan että kaupallisen alan opiskelijoihin. Muistakaa siis olla avoimia, innokkaita ja positiivisia niin saatte mahdollisimman paljon opiskelija-ajastanne irti!

Nähdään syksyllä!

Patrik von Bagh,
Kylterivastaava

 

KOPO:n tervehdys

Moikkamoi! Aluksi haluan onnitella opiskelupaikasta ja loistavasta valinnasta. Vaasan yliopisto tarjoaa hienot mahdollisuudet kehittää itseään ja saada siinä sivussa vielä hyvä koulutus ja tutkinto! Erittäin kiitollinen olen siitä, että olet valinnut tekniikan ja innovaatiojohtamisen yksikön. Tästä yksiköstä valmistuu raudanlujia ja työmarkkinoilla haluttuja diplomi-insinöörejä sekä kauppatieteiden maistereita.

Itselläni on nyt kaksi vuotta tuotantotaloutta takana kauppatieteiden puolella ja voin kertoa, että ei ole tarvinut katua hetkeäkään. Toimin Tutti ry:n koulutuspoliittisena vastaavana, eli kopona. Painan duunia opiskelijoiden etujen eteen ja yritän parhaani mukaan pitää huolen siitä, että arvosanat näkyvät ajallaan sekä pakolliset kurssit ovat tarjottavissa. Keskustelen myös aktiivisesti henkilökunnan ja opettajien kanssa ja yritän tuoda opiskelijoiden mielipiteitä esille, jotta toimintaa voidaan parantaa. Paras kanava olla yhteydessä muhun on sähköpostiosoite kopo@tutti.fi.

Raskas työ (oikeasti ainejärjestöhommat on best), vaatii raskaat huvit. Sen vuoksi minut voi bongata hyvin usein opiskelijariennoista ja tapahtumista. Kannattaa ehdottomasti käydä avoimin mielin kaikki fuksibileet ja tapahtumat, sekä tutustua Tutti ry:n toimintaan. Nähdään siis syksyllä ja tehdään tästä vuodesta 110% full attack varmuudella super!

Terveisin,
Anssi Löytynoja
Koulutuspoliittinen vastaava

 

Tekniikan Akateemiset