Helteiset terkut ABBalta!

Hellurei!

Tällä kertaa blogia kirjoittelee Petra, syksyllä kolmannen vuotensa aloitteleva tutalainen, johon on saattanut törmätä myös Tutin hallitushommissa sekä tänä vuonna pienten vihreiden miesten (ja naisten) eli tutorkouluttajien joukossa.

Olen työskennellyt nyt reilu 2kk ABB:lla Motors and Generators -yksikössä kokoonpanossa, linjan alkupäässä liitännässä. Tuotannon ajatellaan usein olevan liukuhihnatyyppistä aivot narikkaan -hommaa, mutta tässä tapauksessa ei! Vaikka perusidea on jatkuvasti sama, jokainen moottori on erilainen. Tämän vuoksi työssä on vaihtelevuutta ja haastetta eikä se ole aivot narikkaan-hommaa. Aikaa yhden moottorin kanssa saattaa kulua muutamista minuuteista muutamiin tunteihin. Koska työpisteeni on linjan alkupäässä, hommaa riittää pääsääntöisesti jatkuvasti.

Hain ABBlle töihin siksi, että olen saanut siitä positiivisen kuvan työnantajana – ja erityisesti suurena vaasalaisena työllistäjänä opiskelijoille. Pitkä ja vankka kokemus kesätyöntekijöistä huokuu tyylistä, jolla firmassa kesätyöntekijät perehdytetään ja samalla otetaan osaksi porukkaa vakituisten työntekijöiden mukaan – mahdollistaen kesätyöntekijöille samat edut kuin vakkareillekin.

Hain tuotantoon siksi, että en ole aiemmissa kesätöissäni tehnyt mitään vastaavanlaista. Aiemmat kesätyöni ovat olleet lähinnä palvelutehtäviä ja myyntityötä. Minkäänlaista aiempaa kokemusta ei siis ollut! Mikäli tuotannossa hoitaa tehtävänsä kunnialla, ruokkii se todennäköisesti uraa jatkossakin. Koen, että työskentely tuotannossa antaa minulle arvokasta tietotaitoa katsoa asioita mahdollisessa tulevaisuuden toimistotyössä tuotannon näkökulmasta.

Vaikka helteet ovat Vaasaa hellineet ja lukemat lämpömittarissa parhaimmillaan lähennelleet 34 astetta, on töihin ollut silti aina hauska tulla. Viikkojen kuluessa varsinkin oman vuoron työntekijöistä on tullut kuin yksi suuri perhe! Voidaan puhua iloista, suruista ja antaa niin positiivista kuin negatiivisistakin palautetta. Kynnys kysyä on matala – lähes olematon.

Kaikkien näiden lisäksi yksi positiivisimmista asioista on joustavuus. Jos itse joustaa ja on valmis tekemään joskus ylimääräisiä töitä, on myös toinen osapuoli valmis joustamaan mikäli nuoruuden kiireet (mm. festarit) painaa päälle näin kesäaikaan.

Törmäillään ABBalla! Terkuin Petra 🙂