Kesä Danfossilla

Hejsan kaikki kesätyöblogin lukijat! Täällä terveisiä entiseltä Vaconin tehtaalta, eli nykyiseltä Vaasassa olevalta Danfoss-tehtaalta. Tällä kertaa kirjoittamassa olen minä, Matilda, toisen vuoden informaatiotekniikan teekkari alkuperäisesti Vöyriltä kotoisin, ja äidinkielellä ruotsi, mikä on varmaan ihan hyvä mainita jo nyt alussa, eli pahoittelen jo nyt tässä vaiheessa, jos törmäätte kielioppisiin virheisiin!

Danfossilla olen töissä kokoonpanijana, toista kesää samassa tiimissä. Jos mahdollista, viihdyn viime kertaa paremmin! Sain fuksivuoden jälkeen takuuteekkaripaikan, ja tämän vuoden helmikuussa allekirjoitin tuntisopimuksen, eli saavuin jo talvella takaisin tulevaan kesätyöpaikkaan, mikä oli omasta mielestä todella hyvä asia, kun ei nyt kesällä kestänyt niin paljon aikaa tottua taas työn tekemiseen, vaikka ei ollut aina helppo kevään aikana opiskella ja olla töissä samalla.

Kohta on jo puolet kesästä, tai ainakin kesätöistä, ohi. Kun kavereiden kanssa tulee keskusteltua, että mitä minä oikein töissä teen, lyhyt vastaus on, että asennan taajuusmuuttajia. Jos joku vielä pyytäisi tarkemmat tiedot kesätyötehtävistä, vastaus on että linjalla kootaan minun tiimissä pari eri mallia, ja vaikka sana ”linjatyö” herää usein seuraavana kysymyksenä, että ”taitaa silloin olla aika tylsää työ”, voin rehellesti sanoa että ei ole! Jokaisen laitteen kokoonpanoon kuuluu pari eri vaihetta, jopa itse rakentamisen lisäksi, kuten testaus ja pakkaaminen. Kun niiden välillä vaihtaa työpäivän aikana, tarkoittaa että työ on loppujen lopuksi aika vaihtelevaa. Kun tekee vuorotöitä, eli joka toinen viikko on iltavuoroa, jää myös aikaa rentoutumiseen, salilla käymiseen ja jos on hyvä sää, ehtii aamusta vielä rannalle.

Tämän hetken suunnittelun mukaan kesätyöt loppuu tänä vuonna jo heinäkuun loppuun, ja käytännössä se tarkoitta minulle jotain niin hienoa kun lomaa! Toivon tietysti, että saisin vielä pari viikkoa viettää töissä, koska kun ei ole moneen vuoteen pitänyt yhtään kesälomaa, niin ajatus on melkein pelottavaa. Mitä tarkoittaa sana loma ja mitä mä teen jos mulla ei oo yhtään pakollista tekemista? No ei, muun muuassa reissu Tallinnaan on jo kavereiden kanssa suunniteltu ja niin kuin kaikki tietää, elokuu on paras kesäkuukausi niin pakko myöntää, että kyllä kelpaa!

No joo, täällä loppuu nyt osaltani kesätyöblogailu ja minun yksinpuhelu! Toivon teille kaikille mukavaa kesänjatkoa ja tsemppiä kesätöihin!

 

Terveisin

Matilda