Kesäfiilistelyä ja kevään muistelua

Moikka kaikki!

Tässä kuussa kirjoitteluvuorossa olen minä, hallituksen sihteeri Henna. Syksyllä alkaa kolmas vuoteni tietotekniikan opintojen parissa, mutta nyt vietän vielä kesää Helsingissä töiden parissa. Tässä äitin sohvalla kolme kuukautta bunkatessa omaa rauhallista Vaasan yksiötä tulee usein ikävöityä, ja tietenkin myös kaikkia kivoja Tutin tapahtumia, joita viime keväänä järjestimme.

eka

Peräkärrysauna lämmittämässä lumenveistäjiä Vaasan torilla. Kuva © Riku Hongell

Tammikuu alkoi perinteisesti VYY:n kastajaisilla, joissa Tutti piti talvista kyykkärastia uusille opiskelijoille. Lähempänä tammikuun loppua järjestimme jälleen perinteiset kansalliset lumenveistokilpailut, mutta tänä vuonna ison maailman elkein Vaasan torilla! Veistokset herättivät paljon kiinnostusta ja hilpeyttä ohikulkijoiden joukossa, ja hallitus totesi torin olevan varmasti oiva paikka tapahtumalle jatkossakin. Lumenveistojen jälkeen juhlittiin jälkijouluja Leipiksen saunatiloissa ja myöhemmin nykyään lopettaneessa El Gringo-pubissa. Helmikuu oli tapahtumien puolesta hiljaisempi; Tutin nimissä järjestettiin ainoastaan kyykkäkarsinnat Tampereen MM-kisoja varten, mutta niinhän sitä sanotaan, että tyyntä on ennen myrskyä.

Maaliskuussa Tutti launchasi uuden tapahtuman, nimittäin talviriehan – legenda jo syntyessään. Talvirieha kehiteltiin aikaisemmin järjestetyn pilkkikisan sijasta järjestettäväksi räjähtävän mahtavaksi ulkoilupäiväksi, joka sisälsi futista, kyykkää, grillausta, pulkkailua, sekä myös pilkkimistä vanhan pilkkikisakonseptin tavoin. Talvirieha keräsi paljon osallistujia Tutin jäsenistöstä sekä sen ulkopuolelta, ja iltaa jatkettiin Puuvillan kerhotiloista yökerho Fontanaan – ihana tapahtumantäyteinen lauantai! Kuun lopussa lähdettiin kevätexcursiolle eli opintomatkalle Pietarsaaren kautta Ouluun, sekä järjestettiin eräjormateemaiset sitsit Vaasassa vieraileville lappeen Rannan tuotantotalouden opiskelijoille.

toka

Tutin legendaarinen talvirieha since 2017. Kuvassa meneillään kyykkätaisto.

Huhtikuu oli wapun ansiosta kaikista kiireisintä aikaa tuttilaisille. Alkukuusta järjestimme yhdessä Övertäjien kanssa Ummikot ulkomailla-sitsit ennen Wykypäivää. Itse Wykypäivänä sitten enemmän tai vähemmän krapulainen hallitus saapui pitämään rastia Tropiclandialle peräkärrysaunan kanssa. Kahden viikon Wappuputki alkoi wappulehti Wapinan julkkareilla, ja jatkui sitten perinteikkäällä tapahtumakirjolla aina Äänenawaus-lauluillasta Eroottisille iltamille. Wappu päätettiin tänäkin vuonna toukokuun ensimmäisenä päivänä Tutin teekkarikasteeseen, jossa fuksit saivat käsiinsä kauan fantasioimansa tupsulakit.

Mainittakoon lisäksi, että tänä vuonna hallituksen kaksi liikuntavastaavaa ovat nähneet hurjasti vaivaa Tutin tapahtumakirjon monipuolistamiseksi. Aiemmin mainitun talviriehan lisäksi liikkarit ovat järjestäneet myös Tutti seikkailee-nimellä kulkevia lajikokeiluja. Tänä keväänä olemme päässeet kokeilemaan muun muassa paintballia sekä avantouintia. Lajikokeilut jatkuvat syksyllä, eli nyt jos koskaan kannattaa iloita Tutin jäsenyydestä!

koli

Tutin hallitus 2017 Äänenawauksessa.

Nyt yhteisvalinnan tulosten julkistamisen jälkeen haluaisin lisäksi onnitella kaikkia Vaasan yliopiston teknillisen tiedekunnan uusia opiskelijoita. Vaasan valitseminen on huippupäätös, ja kuten muisteloistani voi päätellä, tuttilaisen aika Vaasassa ei tosiaan käy tylsäksi. Tervetuloa mukaan, mutta nautiskellaan vielä ensin tästä kesästä. J

PS: unohda Ruisrock ja muut kalliit vedätykset, aito ja alkuperäinen Tutin kesäpäivä järjestetään Mansikkasaaressa lauantaina 8.7, eli noin viikon päästä. Nähdään siellä!

Terkuin, Henna