Tapahtumat

SYKSY

Fuksisauna

Tutin syksyn tapahtumakalenterin avaaja, jossa fukseille (ja myös muillekin) annetaan mahdollisuus liittyä Tutti ry:n jäseneksi, sovittaa haalareita ja ostaa vaikka haalarimerkkejä. Tapahtumassa esittäytyvät mm. Tutin hallitus sekä Tekniikan Akateemisten teekkariyhdysmies eli Tykki. Tarjolla on myös ruokaa ja juomaa ja “virallisen” osuuden jälkeen sauna on lämmin halukkaille.

 

Lakinlaskijaiset

Lakinlaskijaisia vietetään syyskuun viimeisenä päivänä ja se on yksi teekkaritapahtumien kulmakivistä. Lakinlaskijaisissa teekkarit laskevat juhlallisesti keskiyöllä lakkinsa olalle, minkä jälkeen lakkia saa käyttää ilman erityislupaa vasta seuraavana wappuaattona kello 18.00. Tutin lakinlaskijaisia on tapana juhlistaa perinteisellä teekkari-twistillä murkinan ja kurkunkostukkeen kera.

 

Vuosijuhlat

Tutin vuosijuhlia vietetään marraskuussa. Akateemisen juhlakulttuurin mukaisesti tilaisuuteen pukeudutaan arvokkaasti iltapukuun tai frakkiin. Vuosijuhliin kutsutaan Tutin jäsenistön lisäksi teknillisen tiedekunnan edustajia sekä yhteistyökumppaneita. Luonnollisesti jatkojen ja “jajatkojen“ lisäksi seuraavana päivänä järjestetään silliaamiainen eli sillis.

 

Pikkujoulut/Pikkujoulusitsit

Joulukuussa vietetään Tutin pikkujouluja. Tarjolla on jouluista napaanvedettävää sekä teemaan kuuluvaa ohjelmaa ja reipasta joulumieltä. Toivottavasti pukki pääsee käymään myös tänä vuonna!

 

KEVÄT

Tutti ry:n Kansalliset Lumenveistot sekä Jälkijoulut

Lumenveistot pidetään tammikuun viimeisenä keskiviikkona yliopistonrannassa, jossa joukkueet ottavat mittaa toisistaan  omaperäisillä lumiveistoksilla. Päivä jatkuu baarissa huikeiden Jälkijoulujen tahdittamana.

 

Talvirieha

Tutin talvirieha on ulkoilutapahtuma, joka järjestetään yliopistonrannassa. Päivän aikana pelataan kyykkää ja hankifutista. Perinteiden mukaan järjestetään myös pilkkikisat, mikäli jäätilanne sen vain sallii. Peräkärrysauna on kuumana, ja nälän iskiessä maistellaan makkaraa. Tapahtuma on alkoholiton.

Kyykkää talviriehassa 2017

 

Wapun äänenavaus

Tutin tuorein tapahtuma on wappuviikolla laulettava äänenavaus. Joukkueet sanoittavat tunnettuja värssyjä uudelleen ja esittävät ne tuomaristolle. Äänenavaus on luotu sitä itseään eli laulamista varten, ja ellei aiemmin taitanut akateemisen laulukulttuurin saloja, oppii ne illan aikana satavarmasti.

 

Eroottiset iltamat

Eroottiset iltamat ovat ehdottomasti wapun kuumimmat ja kosteimmat bileet, missä viina virtaa ja nahkahousut natisee. Eroottiset iltamat on Tutin tapahtumien ehdoton kohokohta. Illan teeman mukaisesti osallistujat sonnustautuvat kuumiin asuihin ja suuntaavat kohti baarin hikistä tanssilattiaa. Eroottisissa iltamissa wappukansaa viihdyttää huikeat esiintyjät, kuten viime vuosina Portion Boys, Lieminen sekä Sini Sabotage. Niin, ja saattaahan siellä muutama stripparikin vilahtaa.

 

Teekkarikaste

Vaasan teekkarifuksit kastetaan perinteisesti kaupungintalon suihkulähteessä wappupäivän aamuna 1.5, jolloin tuoreet teekkarit saavat vihdoin painaa päähänsä neitseellisen valkoiset tupsulakkinsa. Teekkarikasteen jälkeen siirrytään Leipätehtaan saunatiloihin syömään ja saunomaan.

 

Sitsit

Tutti järjestää sekä syksyllä että keväällä vähintään yhdet sitsit vaihtuvin teemoin. Sitsit on akateeminen pöytäjuhla, jossa syödään (jos ehditään), juodaan ja lauletaan (mielummin kuin hyvin) tietyn etiketin mukaan.

 

Liikuntatapahtumat

Tutti mahdollistaa jäsenilleen liikunnallisia huveja. Näistä ensimmäisenä mainittakoon lukuvuoden aikana järjestetyt sählyvuorot (tiistaisin klo 20.30-21.30 Vöyrinkaupungin koululla). Kesäisin Tutti järjestää myös jalkapallovuoroja Vaasan viheriöillä. Rubbarit järjestävät kyykkäturnauksen alkuvuodesta, joka tarjoaa hyvän mahdollisuuden harjoitella Tampereella järjestettävään akateemisen kyykän MM-kilpailuihin. Tämän lisäksi järjestetään erilaisia lajikokeiluja laidasta laitaan kuten avouintia ja paintballia. Viimeisimpiä kokeiluja ovat olleet ilmajooga ja crossfit.

Tutin sählyvuoron sponsoroi Vaasan Sähkö.

 

Excut

Excursiot eli opintomatkat ovat reissuja, joilla tutustutaan eri paikkakuntien tekniikan alan yrityksiin ja näiden toimintaan vaikkapa tulevaa työpaikkaa silmällä pitäen. Excursiot toimivat myös osana jokaisen opiskelijan verkostoitumista, sillä matkoilla vietetään mahdollisesti aikaa yhdessä vastaanottavan killan kanssa. Excut tehdään yleensä muihin kotimaisiin kaupunkeihin, joista löytyy teknillistä koulutusta, mutta myös pienemmissä kaupungeissa ja jopa ulkomailla on vierailtu. Tutin excursiot ovat muodostuneet jo perinteeksi sekä syksyisin että keväisin, ja näiden lisäksi fuksit lähtevät perinteisesti syksyllä fuksiexculle Vaasan alueen teollisuusyrityksiin. Excut ovat ehdottomasti opiskeluajan huikeimpia ja mieleenpainuvimpia seikkailuja!

Tutin ulkomaanexcu keväällä 2019 Pohjanlahden ympäri