Tapahtumat

SYKSY

Fuksisauna

Tutin syksyn tapahtumakalenterin avaaja, jossa fukseille (ja myös muillekin) annetaan mahdollisuus liittyä Tutti ry:n jäseneksi, sovittaa haalareita ja ostaa vaikka haalarimerkkejä. Tapahtumassa Tutin hallitus sekä Tekniikan Akateemisten teekkariyhdysmies (=Tykki) esittäytyvät. Tarjolla on myös ruokaa ja juomaa ja “virallisen” osuuden jälkeen sauna on lämmin halukkaille.

 

Lakinlaskijaiset

Lakinlaskijaisia vietetään syyskuun viimeisenä päivänä ja se on yksi teekkaritapahtumien kulmakivistä. Lakinlaskijaisissa teekkarit laskevat juhlallisesti keskiyöllä lakkinsa olalle, minkä jälkeen lakkia saa käyttää ilman erityislupaa vasta seuraavana wappuaattona kello 18.00. Tutin lakinlaskijaisissa on muitakin ohjelmanumeroita, murkinaa ja tietenkin kurkunkostuketta.

 

Vuosijuhlat

Tutin vuosijuhlia vietetään marraskuussa. Akateemisen juhlakulttuurin mukaisesti tilaisuuteen pukeudutaan arvokkaasti iltapukuun tai frakkiin. Vuosijuhliin kutsutaan Tutin jäsenistön lisäksi teknillisen tiedekunnan edustajia sekä yhteistyökumppaneita. Luonnollisesti jatkojen ja “jajatkojen“ lisäksi järjestetään seuraavana päivänä sillis.

 

Pikkujoulut/Pikkujoulusitsit

Joulukuussa vietetään Tutin pikkujouluja. Tarjolla on jouluista napaanvedettävää sekä teemaan kuuluvaa ohjelmaa ja reipasta joulumieltä. Toivottavasti pukki pääsee käymään myös tänä vuonna!

 

KEVÄT

Tutti ry:n Kansalliset Lumenveistot sekä Jälkijoulut

Lumenveistot pidetään tammikuun viimeisenä keskiviikkona yliopistonrannassa, jossa joukkueet ottavat mittaa toisistaan  omaperäisillä lumiveistoksilla. Päivä jatkuu baarissa huikeiden Jälkijoulujen tahdittamana.

 

Pilkkikisat

Tutin perinteiset pilkkikisat järjestetään vuosittain yliopistonrannassa, mikäli jäätilanne sen vain sallii. Peräkärrysauna on kuumana, ja makkaraa on tarjolla nälkäisille pilkkijöille. Tapahtuma on alkoholiton.

 

Wapun äänenavaus

Tutin tuorein tapahtuma on wappuviikolla laulettava äänenavaus. Joukkueet sanoittavat tunnettuja värssyjä uudelleen ja esittävät ne tuomaristolle. Äänenavaus on luotu sitä itseään eli laulamista varten, ja ellei aiemmin taitanut akateemisen laulukulttuurin saloja, oppii ne illan aikana satavarmasti.

 

Eroottiset iltamat

Eroottiset iltamat ovat ehdottomasti wapun kuumimmat ja kosteimmat bileet, missä viina virtaa ja nahkahousut natisee. Eroottiset iltamat on Tutin tapahtumien ehdoton kohokohta. Illan teeman mukaisesti osallistujat sonnustautuvat kuumiin asuihin ja suuntaavat kohti baarin hikistä tanssilattiaa. Eroottisissa iltamissa wappukansaa viihdyttää huikeat esiintyjät, kuten viime vuosina Petri Nygård, Setä Tamu ja Kunkku Pähkinä sekä Teflon Brothers. Niin, ja saattaahan siellä muutama stripparikin vilahtaa.

 

Teekkarikaste

Vaasan teekkarifuksit kastetaan perinteisesti kaupungintalon suihkulähteessä wappupäivän aamuna 1.5, jolloin tuoreet teekkarit saavat vihdoin painaa päähänsä neitseellisen valkoiset tupsulakkinsa. Teekkarikasteen jälkeen siirrytään Leipätehtaan saunatiloihin syömään saunomaan.

 

Sitsit

Tutti järjestää sekä syksyllä että keväällä vähintään yhdet sitsit vaihtuvin teemoin. Sitsit on akateeminen pöytäjuhla, jossa syödään (jos ehditään), juodaan ja lauletaan (mielummin kuin hyvin) tietyn etiketin mukaan.

 

Excut

Excursiot eli opintomatkat ovat reissuja, joilla tutustutaan tekniikan alan yrityksiin ja vietetään mahdollisesti aikaa yhdessä vastaanottavan killan kanssa. Excut ovat ehdottomasti opiskeluajan huikeimpia ja mieleenpainuvimpia seikkailuja!