Koodikesä danfossilla

Hei kaikki kesäblogin lukijat, Emil tässä Danfossilta. Olen neljännen vuoden automaatiotekniikan opiskelija ja toista vuotta Danfossin ohjelmistotuotekehityksessä koodailemassa. Kesätöiden välissä tuli vielä tehtyä kandityö samalle tiimille. Töitä on nyt takana pariviikkoa ja viimekesän opit ovat pikkuhiljaa palautuneet mieleen.

Työskentelen osana niinsanottua TIRV:i tiimiä jonka tehtäviin kuulu ohjelmiston testaus, integrointi ja työkalujen kehittäminen. Viime kesän työt on siirtynyt muiden vastuulle ja uudet projektit ovat lähteneet käyntiin. Siksi viimeiset pariviikkoa töissä onkin mennyt enimmäkseen dokumentaation ja olemassa olevan koodin lukemiseen ja oman projektin suunnitteluun.

Tälläinen kesätyö on mahtava ympäristö kehittää omaa osaamistaan koulunjälkeiseen elämään. Otat vastaan tehtävänanon ja mahdollisesti hieman ohjeistusta, mitä halutaan ja mitä on valmiina. Sen jälkeen ei muutakuin tutkimaan ja hutkimaan. Jos on jotain suurempaa kysyttävää niin aina voi käydä kysäisemässä työkavereilta neuvoa, jos heillä on aikaa. Samalla luotto siihen että pystyy itse ehdottamaan toteutusta, jota voidaan myöhemmin hioa antaa aivan omanlaisensa motivaattorin työn tekoon.

Porukka on kutakuinkin pysynyt viimekesästä samana ja kahvi- ja lounastaukojen jutut eivät ole vuoden aikana kypsynyt perinteisestä teekari/insinööri-huumorista miksikään.

Tässä on tältä erää kaikki mitä uskallan kertoa ilman että salassapito-sopimukset ehdot rupeavat paukkumaan. Katsellaan loppukesästä onko minut potkittu pihalle vai olenko vieläkin ilmastoidussa toimistossa.

 

Ystävällisin terveisin, Emil