Puheenjohtajan kesäterveiset

Tervehdys!

Vuosi 2019 on jo lähes puolessa välissä, joten on korkea aika avata Tutti ry:n hallitusblogit. Päätimme tänä vuonna aloittaa blogit kesän aikana, koska kyllähän tässä töiden ohella on hyvä muistella hieman opiskeluelämääkin!

Meikä on Leinosen Karri, neljännen vuoden tuotantotalouden diplomi-insinööriopiskelija. Olen alunperin kotoisin Naantalista, jossa vietän taas kesän tehden töitä Turku Energialle. Toisena opiskelijavuotena, heti tutoroinnin jälkeen hain Tutti ry:n toimintaan mukaan, joten näissä hommissa on jo kolmas vuosi meneillään. Ensimmäisenä vuotena toimin Tutin teekkarivastaavana ja viime vuonna yrityssuhdemestarin ja varapuheenjohtajan tehtävät olivat mun vastuulla. Siitä olikin sitten luontevaa siirtyä kohti suurempia saappaita, eli tietysti koko ainejärjestön puheenjohtajuutta. Uskomatonta ajatella, kuinka paljon hienoja hetkiä näihin vuosiin on mahtunut.

Tutti ry on pyrkinyt olemaan tänä vuonna entistä yhteistyökykyisempi ainejärjestö. Kevään aikana on tullut järjestettyä monia tapahtumia, jotka kaikki ovat olleet poikkitieteellisiä. Itse arvostan pienessä yliopistossamme juuri sitä mahdollisuutta tutustua ja viettää aikaa myös muiden tieteenalojen opiskelijoiden kanssa. Yhteistyöllä olemme kokoamme suurempi ainejärjestö.

Vuosi itsessään alkoi vauhdikkaasti ja tapahtumia riitti heti tammikuusta alkaen. Myös uusiin pesteihin totuttelu oli tietysti hallitusporukalle jännittävää aikaa. Hommat saatiin kuitenkin hienosti liikkeelle ja Tutin keulahahmona toimiminen on ollut suuri ilo. Vuoden aloitti Warrantin kanssa yhdessä järjestetty bilekauden avajaiset, joissa väkeä oli paikalla runsain määrin. Perinteistä pidettiin kiinni ja seuraavana vuorossa olivatkin palautesauna ja lumenveistokilpailut. Kylmässä säässä järjestettiin myös Tutin kyykkäkisat, ennen kuin lähdettiin Tampereelle kohti virallisia MM-kyykkäkisoja. Alkuvuodesta järjestettiin myös yhteissitsit Hallinnoijat ry:n kanssa sekä Kyrösitsit Estiemin kanssa. Sitsien välissä ehdittiin jopa käydä excursiolla Ruotsin puolella. Matka oli vähintäänkin ikimuistoinen. Huhtikuussa kevätsää ja lähestyvä vappu lämmittivät jo opiskelijoiden mieltä. Tutti ry yhdessä Rubbareiden kanssa vastasivat jälleen kerran suuresta osasta vapun tapahtumia. Perinteisten vappujuhlien lisäksi tänä vuonna oli uusina tapahtumina bileet Warrantin kanssa sekä Rubbareiden 15. vuosijuhlat, joissa ruskeat kaverit olivat yllättävän edustavia. Allekirjoittanutkin ehti vapun aikana olla monessa mukana, vaikka ei nyt vappumaisteriksi selvinnytkään.

Tutti on myös edustanut muuallakin. Ulkkarivujuilla on käyty ja koska Tutti ylläpitää myös tunnetusti Vaasan korkeinta teekkarivaltaa,  olemme olleet aktiivisesti mukana Tekniikan akateemisten tapahtumissa. Alkuvuodesta Tutista lähti porukkaa niin Teekkariseminaariin, Länsirannikon risteilylle kuin TEK-akatemiaankin! Näissä tapahtumissa tavataan Suomen muita teekkarivaikuttajia ja verkostoidutaan koulutuksien, work-shopien ja yhteisen ajanvieton parissa.

Kaiken kaikkiaan tämä vuosi on pitänyt sisällään paljon positiivista! Alunperin epäilin, että puheenjohtajuus saattaisi helpolla ajaa opiskelijan uupumuksen partaalle, mutta näin ei ole käynyt (ainakaan vielä 😃). Suuri kiitos tästä kuuluu tietysti Tutin hallitukselle ja toimihenkilöille. Hallitusporukka, joka minun kanssani näitä hommia tekee, on parempi kuin olisin ikinä voinut toivoa. Kaikkeen lähdetään mukaan aktiivisesti ja hommat hoidetaan kuntoon käskemättä. Asioita tehdään vakavasti, mutta hauskaa muistetaan myös pitää siinä samassa. Olen vilpittömästi kiitollinen tästä porukasta, johon olen tutustunut ja jonka kanssa saan näitä töitä tehdä.

Kannustankin kaikkia opiskelijoita lähtemään mukaan opiskelijajärjestötoimintaan. Oletpa sitten fuksi tai N-vuoden opiskelija: Tämä toiminta antaa aivan uusia, kallisarvoisia tietoja ja taitoja elämää varten. Ja kaiken lisäksi siinä samassa tapaa mahtavia kavereita!

Lopuksi vielä kehotan lukijoita lähtemään rohkeasti mukaan Tutti ry:n kesän ja loppuvuoden tapahtumiin: niihin ovat kaikki tervetulleita!

Kesäterveisin,

Karri Leinonen
Puheenjohtaja

ps. Nähdään Tutin kesäpäivillä 13.7 Vaasan Mansikkasaaressa