Takuu – teekkarina Danfossilla

Hei!

Tässä kirjoittaa Elina, ensimmäisen vuoden sähkö- ja energiatekniikan opiskelija. Pääsin takuuteekkari-hankkeen kautta kesätöihin taajuusmuuttajistaan tunnetulle Danfossille. Töitä on takana yli kolme kuukautta ja nyt olenkin jo viimeistä viikkoa töissä.

Työskentelen kokoonpanijana linjalla, jolla tehdään tehtaan pienimpiä taajuusmuuttajia. Yksi laite kootaan kolmella eri työpisteellä, joista ensimmäisellä kootaan laitteen teho-osa, toisella ohjausosa ja lopuksi laite testataan ja lähetetään pakkaukseen. Koska laitteet ovat pieniä, ne saadaan koottua melko nopeasti ja linjalta valmistuukin viikoittain yli tuhat laitetta. Kokoonpanon lisäksi olen tuonut muutamina päivinä laitteiden osia linjalle eri puolilta tehdasta, etteivät ne pääse loppumaan. Uusille kesätyöntekijöille on järjestetty erilaisia koulutuksia esimerkiksi työturvallisuuteen liittyen.

Kesätyöstä on ollut hyötyä opiskelemaani alaa ajatellen, koska olen saanut paljon käytännön osaamista. Koska olin opiskellut laitteiden toimintaa teoriassa, oli kiinnostavaa nähdä miten ne käytännössä rakennetaan ja mitä kaikkea niihin asennetaan.

Olen viihtynyt Danfossilla tosi hyvin. Työporukka on mukava ja osallistuin muutamaan työntekijöiden tapahtumaan, joista jäi hauskoja muistoja. Kesän aikana olen myös ehtinyt tutustua Vaasaan paremmin ja nähdä uusia maisemia, sillä olen täällä ensimmäistä kesää ja kouluaikana tuli liikuttua lähinnä vain keskustan alueella.

Kesätyöni alkaa siis lähestyä loppuaan, ja vielä ehtii lomailla pari viikkoa. Toivottavasti kelit pysyvät lämpiminä, jos vaikka tarkenisi mennä vielä uimaan. Tosin mikään vesi ei voi olla kylmempää kuin kaupungintalon suihkulähteen vesi vappuna.

Hyvää loppukesää kaikille!

-Elina