Takuuteekkari ja taajuusmuuttajat

Heippistää!

Täällä blogailee Mika olen takuuteekkarina Danfossilla ja ajattelin jakaa teille lukijoille omat ensimmäisten viikkojen kokemukset taajuusmuuttajien kokoonpanijana. Muutama viikko ennen omien töiden alkua minut ja muutama muu Danfossin takuuteekkari kutsuttiin vierailulle, jossa sitten esiteltiin työympäristöä lyhyesti. Päivän päätteeksi osasi jo hieman varautua tulevaan koitokseen.

Ensimmäiset päivät menivät nopeasti ja informaation sisäistämiseen kesti muutama kahvitauko. Perehdyttäjät kertoivat selkeästi taajuusmuuttajien kokoamisen salat ja parin laitteen kokoamisen jälkeen alkoi jo tulla tuntumaa näihin metallisiin mötikköihin. Työohjeiden parissa homma eteni hyvin ja viikon lähestyessä loppuaan ei niitä tarvinnut, ellei vastaan tullut hieman erilaisempi malli, joka ei mennyt ihan saman kaavan mukaan.

Työympäristö on mukava eikä kokoonpanotyöhön ole vielä turtunut. Radion soidessa taustalla ja jutustelut työkavereiden kanssa tekevät työstä helpompaa. Kahvitauoilla onkin tullut opittua jo muutama uusi korttipeli. Vapaa-ajallakin on tullut parin työkaverin kanssa pelailtuakin.

Tällä hetkellä menossa on iltavuoro ja minulle iltavuoron rytmi tuntuu paremmalta, sillä työpäivän päätteeksi saa ottaa pidemmät powernäpit aamuvuoroon verrattuna. Työpäivien jälkeen itseäni alkaa nimittäin väsyttämään siihen malliin, että unet ovat tarpeen. Jalat ovat olleet ensimmäisen kuukauden aikana hellät. Töissä nimittäin saa seisoa kokopäivän tauot pois lukien. Työvuoron puolivälissä on kymmenen minuutin venyttely tuokio, joka antaa uutta virtaa päivän loppuun saakka.

Tässä taisi ollakin ensimmäiset mietteet ja kuulumiset. Kokemusta on tullut ehtinyt jo kertyä ja vaihtoehtoja tulevaisuuden urasuunnista on tullut lisää. Lisää blogailua on tulossa, mutta siihen asti kohti uusia taajuusmuuttajia.