Takuuteekkarihommia

Morjesta kaikille blogin lukijoille! Täällä kirjoittaa Olli, ensimmäisen vuoden selvittänyt informaatiotekniikan opiskelija. Olen töissä Danfossilla takuuteekkari-hankkeen kautta kokoonpanijana. Töissä olen ollut jo reilun kaksi viikkoa eikä loppua näy!

Olen tosiaan kokoonpanossa tekemisissä firman isoimpien taajuusmuuttajien kanssa. Isoja lohkoja saattaa valmiiseen tuotteeseen tulla kymmenkunta mutta onneksi prosessi on pilkottu viiteen vaiheeseen. Itse olen päässyt tähän mennessä kolmen ensimmäisen vaiheen kimppuun. Jokainen vaihe on erilainen ja niihin sisältyy monta alavaihetta, mikä tekee työstä mielenkiintoista ja vaihtelevaa. Tilauksen ottaminen ulos tietokoneelta on ollut ehkä se jännittävin osuus, sillä siinä pitää olla oikeasti hereillä, ettei vain merkkaa väärin ja sen seurauksena ole väärät osat paikallaan.

Työilmapiiri on ollut hyvä, työkaverit ovat kannustavia ja heiltä voi ja kannattaakin aina kysyä, kun ei ole aivan varma, miten joku asia pitäisi tehdä. Virheiden sattuessa ne yleensä korjataan itse, mutta syyttelyä ja naljailua toimenpide ei aiheuta. Se on minusta hyvä, että saa itse paikata omat virheet niin seuraavalla kerralla sitten muistaa asian paremmin. Itse sain pari päivää sitten purkaa kaksi lohkoa, kun olin unohtanut yhden osan, opettavainen kokemus sekin. Ja kyllähän linjalla huultakin heitetään ja nauretaan menemään työn lomassa. Huippu porukka siis kyseessä.

Itse pidän näpertelystä ja siitä, että saa nähdä miten oman käden kautta kulkeneet taajuusmuuttajat oikeasti lähtevät eteenpäin maailmalle. Koen että kesätyöni avaa uusia näkökulmia opiskeluuni ja antaa konkreettisen kuvan siitä, millaisten asioiden parissa opiskelun jälkeen voisin mahdollisesti toimia.

Tässä varmaan kaikki tältä erää, tyhäm ensikertalainen yrittää oppia vielä tänä kesänä jotain uutta ja palaa kesän päätteeksi viisaampana kuin koskaan blogeilemaan aiheesta!