Takuuteekkarina ABB:llä

Heippa!

Tässä kirjoittelee Aino, ensimmäisen vuoden sähkötekniikan opiskelija. Vietän nyt ensimmäistä kesääni täällä Vaasassa, sillä olen takuuteekkarina kesätöissä ABB:llä Protection & Connection osastolla kytkinten kokoonpanossa. Aloitin takuuteekkarina heti teekkarikasteesta seuraavana päivänä, joten nyt olen ollut siellä jo yli kuukauden! Aika on lentänyt kuin siivillä kun työni on ollut niin mukavaa ja opettavaista.

Kesätyö kytkinten kokoonpanijana on mielestäni ollut koko ajan mielenkiintoista ja monipuolista, vaikka se joskus rutiininomaista onkin. Työ sisältää muun muassa kokoonpanoa, testausta ja pakkausta. Joka päivä oppii jotakin uutta ja huomaa kehittyvänsä koko ajan. Parasta kokoonpanijan työssä on nähdä oman käden jälki ja työnsä tulos. Ollessa ABB:llä tuotannon kesätöissä voi myös tutkailla minkälaisia mahdollisuuksia teekkarille olisi tulevaisuudessa saatavilla esimerkiksi kandin tai diplomityön osalta, sillä kokemus kokoonpanijan työstä on varmasti hyödyllistä myös niitä ajatellen! Ulkopaikkakuntalaisena minua tietenkin vähän mietitytti viettää kesää täällä Vaasassa, mutta nyt on pakko todeta että tämä kokemus on ollut sen arvoista enkä antaisi hetkeäkään pois.

Jos ihmettelet mitä takuuteekkari tarkoittaa niin mainittakoon nyt vähän siitäkin. Vaasassa ensimmäisen vuoden tekniikan opiskelijoilla on hyvät mahdollisuudet päästä kesätöihin yliopiston yhteistyöyrityksiin takuuteekkarina. ABB oli yksi yhteistyöyritys josta minä ja moni muu Vaasan yliopiston ensimmäisen vuoden tekniikan opiskelija saivat kesätyön. Mielestäni takuuteekkarihanke on aivan mahtava, sillä alan kesätyö on erittäin hyödyllistä teekkarin tulevaisuuden urasuunnitelmia ajatellen.

Kesäni Vaasassa on ollut antoisaa kaiken puolin. Kesäkaupunkina Vaasaa voin myös suositella, sillä aktiviteetteja löytyy moneen lähtöön myös vapaa-ajalle. Viimeaikainen harrastukseni Vaasassa on ollut rannalla chillailu aina kun sää on suosinut. Viikonloppuisin kylässäni on vieraillut sukulaisiani ja ystäviäni joille olen yrittänyt esitellä Vaasan parhaita paloja. Juhannus on tulossa ja myös juhannusvieraat, joille taas keksitään uusia aktiviteetteja! Mielenkiinnolla jään odottamaan mitä loppukesä tuo tullessaan.

Kesäterkuin

-Aino