Takuuteekkarina logistiikassa

Heippa!

Mun nimi on Julia Annila. Päädyin viime syksynä opiskelemaan tekniikkaa Vaasan yliopistoon suoraan Laihian lukion sohvilta ja nyt kesän jälkeen aloitan DI-tuotantotalouden suunnan opinnot. Pääsin takuuteekkarina kesätöihin ABB:n Smart Power -yksikköön, joka näissä aiemmissa blogiteksteissä on tunnettu nimellä Protection and Connection. Tehtaalla valmistetaan siis kytkimiä, mutta mä pääsin töihin logistiikan puolelle.

Aloitin työt toukokuun puolessa välissä kilpi- ja palvelutiimissä, jossa oon esimerkiksi tulostanut etikettejä tuotteisiin, tilannut ja vastaanottanut tarvikkeita, jakanut tiimeille kytkinten pakkauksiin laitettavia asennusohjeita, keräillyt maailmalle lähetettäviä pieniä osia ja tehnyt ”talon sisäistä asiakaspalvelua” eli selvitellyt kaikenlaisia tiimeiltä tai yksittäisiltä henkilöiltä tulleita pyyntöjä ja esimerkiksi työkenkätilauksia. Oon ollut pari päivää yksin tiimissä ja muutenkin vastuuta on annettu jo paljon, ja hankalista tehtävistä selviytyminen on tuonut onnistumisen iloa. Apua ongelmiin oon saanut aina heti kun vain oon keksinyt keneltä kysyä. 🙂

Ja ettei vain työ kävisi yksipuoliseksi (:D) niin kilpitiimin lisäksi oon tehnyt muutaman viikon osien keräilyä tiimeille. Keräily ei oo mitään tähtitiedettä, mutta sen ansiosta oon esimerkiksi oppinut käyttämään erilaisia trukkia pienempiä koneita, joihin en olisi ikinä uskonut uskaltavani edes koskea. Painavien osien nostelu käy myös treenistä ja keräilyssä on tullut joka päivä kymmenentuhatta askelta täyteen.

Tehtaalla on kiva ilmapiiri, ja aamuisin toivotan huomenet helposti neljällekymmenelle ihmiselle. Töiden lisäksi oon osallistunut esimerkiksi yksikön tykypäivään, ohjattuihin taukojumppiin ja ABB:n kesäjuhlaan. Niistä on saanut kivasti piristystä töiden lomassa.

Aurinkoisin terkuin
Julia