Vai että oikein Takuuteekkari

Tervehdys!

Tähän alkuun lyhyt intro itsestäni ennen kuin päästään asiaan. Nimeni on Mathias ja nyt on ensimmäinen opiskeluvuosi selätetty. Syksyllä pitäisi jatkua opinnot sitten sähkö- ja energiatekniikan suuntaan. Olen kotoisin Vaasasta, joten Vaasan yliopisto tuntui luontevalta jatkopaikalta lukion jälkeen, ja olen viihtynyt paremmin kuin hyvin *.

Ilahduin kun kuulin viime syksynä Takuuteekkari®-yhteistyömallista joka toimii Vaasan yliopiston ja muutaman Vaasassa toimivan teollisuusyrityksen välillä. Sinulla on mahdollisuus tulla ensimmäisenä opiskeluvuonnasi Takuuteekkariksi, joka tarkoittaa sitä, että kesätyöpaikka jossakin yrityksessä on taattu. Itse olin niiden onnekkaiden joukossa jotka pääsivät Takuuteekkareiksi ja näin ollen ei niin tarvinnut stressata kesätyöpaikan löytämisessä. Itse satuin pääsemään ABB:lle, joka oli toivelistallani sijalla yksi.

Olen nyt ollut pari viikkoa ABB Oy:n Motors and Generators-yksikössä kokoonpanossa ja aika on kulunut yllättävän nopeasti. Vaikka itse tulin ihan märkäkorvana linjalle on jonkinlainen käsitys työstä ja sen teosta syntynyt. Kokoonpanopisteellä hihnalle tulee runko staattoreineen ja siihen sitten lisätään siihen kuuluva roottori. Tämän jälkeen moottoriin lisätään laakerit ja vaadittavat kytkennät jonka jälkeen moottori on jo valmiina koestukseen. Työhön tuo makua se, että mikään moottori ei välttämättä ole samanlainen, joten pitää olla valppaana kun silmäilee osaluetteloa läpi. Itse joudun moneen otteeseen pläräämään osaluetteloa valitessani tarvittavia osia ja kuitenkin satun joskus ottamaan väärän osan. Onneksi on pisteellä kokeneita konkareita kavereina jotka kyllä tahdikkaasti huomauttavat jos jokin meinaa mennä väärin. Aika kyllä kuluu nopeasti silloin kun tekee hommia, mutta välillä saa vähän pyöritellä peukaloita jos pisteelle ei uusia koneita tule.

Kahden viikon aikana olen oppinut paljon ja kesää on vielä jäljellä vaikka kuinka. Kokoonpanossa saa hyvän kuvan kokonaisuudesta mikä on hyvä asia jatkoa ajatellen, työkaverit ovat mukavia ja työtehtävät mielenkiintoisia – ei ole mitään mistä oikein valittaa. Samalla linjalla on muita ensimmäistä vuotta kyseisessä paikassa kesätöissä olevia ja heidän kanssa on mukava rupatella ja siten voimme rohkaista toinen toistamme vastaan tulevissa haasteissa. Uskon, että tämä kesä moottoritehtaalla tulee menemään hyvin.  Ja nyt voin paukutella henkseleitä jonkun kysyessä olenko teekkari. Voin silloin vastata, että en mikä tahansa teekkari vaan oikein Takuuteekkari *.

Aurinkoista kesää toivottaen,

Mathias